Vänster spalt

Orimattilan Pohjola-Norden 

 

Pohjola-Nordenin Orimattilan paikallisyhdistys on Suomen Pohjola-Nordenin valtakunnallisen liiton jäsen. Vuosi 2017 on yhdistyksen 50. toimintavuosi. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 23.08.1967.

Orimattilan Pohjola-Norden ry pyrkii lisäämään paikallisesti kiinnostusta pohjoismaisia kieliä ja kulttuureita kohtaan sekä toimimaan tiedottajana ajankohtaisissa asioissa liiton ja paikallisyhdistyksen jäsenten välillä.

Järjestämme jäsenistöllemme ja muille orimattilalaisille pohjoismaisuuteen liittyvää toimintaa. Teemme yhteistyötä muiden järjestöjen ja kaupungin kulttuuritoimen ja koulujen kanssa. Pohjoismaista kulttuuria ja pohjoismaisia perusarvoja tarvitaan tulevaisuudessakin.

Jäsenkirje 3/2017 ja toimintasuunnitelma 2018 (pdf)

Jäsenkirje 21.8.2017 (pdf)

Jäsenkirje 1/2019 (pdf)

Jäsenkirje 1/2020

Jäsenkirje 5.12.2020

Hyvät Orimattilan Pohjola-Nordenin jäsenet!

Lämmin joulutervehdys teille kaikille ja kiitos kuluneesta vuodesta.
Orimattilan Pohjola-Norden piti syyskokouksen 30.11.2019 Orimattilan kaupungin järjestötuvalla.

Pandemiasta johtuen vuosi on ollut erilainen edellisiin verrattuna. Syyskuussa Konstrundan Mallusjoen taiteilijoiden työhuoneisiin kuitenkin toteutui. Saimme mukaan myös Lahden Nordenin jäseniä.
Yhdistys oli mukana pohjoismaisen kirjallisuusviikon tapahtumassa Orimattilan kirjastossa.  Lucian päivän tapahtuma yhteiskoulussa järjestettiin etänä aamunavauksena. Yhdistys onnitteli yhteiskoulua Lucia-perinteen ylläpitämisestä kolmen vuosikymmenen ajan. Yhdistys onnitteli myös Lucia-neitoa 9b -luokan Joanna Mattolaa lahjoittamalla Pohjola-Nordenin Lucia-korun hänelle 30v -juhlavuoden johdosta-

On ilo ilmoittaa, että saimme uuden jäsenen hallitukseen. Toivotamme Ingrid Stålstedtin lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Muutoin nykyinen hallitus jatkaa tulevanakin vuonna, samoin puheenjohtaja. Toivotamme kaikki  uudet jäsenet mukaan yhdistyksen toimintaan. Jatkossa yhdistys tukee Orimattilan koulujen lisäksi myös Svenska Skolan i Lahtis oppilaita stipendein. Jatkamme toimintaamme entiseen tapaan. Vuoden 2021 toivomme, että Lucia - juhla olisi mahdollinen.

Liitto ja Etelä-Suomen alue
Liiton teema 2020  on on ollut " Sukupolvi Z ja lapsiperheet". Liiton järjestämä jäsenhankintakilpailu yhdistyksille jatkuu huhtikuulle asti.
Ripaus Pohjolaa- En nypa Norden-aluelehti ilmestyy kesäkuussa 2021.
Liitto järjestää risteilyn lokakuussa 2021 erityisesti lapsiperheitä ajatellen.
Etelä-Suomen alue järjestää kesäretken elokuussa. Retken suunnittelusta vastaa Loviisan Pohjola-Norden.
Espoon Pohjola - Norden vastaa syysretken suunnittelusta syyskuussa.

Orimattilan Pohjola-Norden
Keväällä vietämme Pohjolan päivää maaliskuussa. Järjestämme GåNorden- tapahtuman esim. Kirjaston/Taidemuseon ympäristössä.
Pidämme edelleen ohjelmassa retken Kellokoskelle yhteistyössä Lahden yhdistyksen kanssa. Retken teemana on Mentalvård i Norden förr och nu/ Mielenterveydenhoito Pohjoismaissa ennen ja nyt.
Kirjallisuusviikkoa vietämme edelleen yhteistyössä Orimattilan kirjaston kanssa.
Huomioimme Yhteiskoulun Lucian päivän. Mietimme tapahtumaa Luciaa ja joulua ajatellen. Uusilla jäsenillämme on varmaan myös ideoita tapahtumillemme.

Pohjoismaisin terveisin  

Orimattilan Pohjola-Nordenin Hallituksen puolesta
Hilkka Korpela,pj
Kuntotie 6 B8  6300 Orimattila
p.0442709053
gmail hmkorpela@gmail.com

 

 

Höger spalt

Yhteystiedot

 

Puheenjohtaja 
Hilkka Korpela
hmkorpela(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja 
Merja Vallas

Sihteeri
Sirkku Palokangas
sirkku.palokangas(at)gmail.com

Rahastonhoitaja
Pirkko Heinonen  

Jäsen

Anja Mononen

Jäsen

Ingrid Helén

Pohjolan pidot Kotkassa

Pohjolan pidot Kotkan Kairossa la 14.3.2020 klo 14

Kevätretki Kellokoskelle

Kevätretken järjestävät Lahden ja Orimattilan yhdistykset

Kevätkokous 6.3.2020

Kevätkokous alkaa klo 17 Järjestötuvalla